zondag 29 november 2009

Nog een boompie…

 

blog 14

En hier m`n andere boompie. Deze lijkt natuurlijk veel op die andere, ze komen ook samen voor het raam en dan vind ik symmetrie  mooi. Toch is er wel een verschil. Hier zitten leuke papieren kerstlabels met vintage plaatjes in en een andere kerstkaart.

blog 16blog 18blog 17blog 15 

Deze kerstlabels van papier heb ik vorig jaar ook gemaakt. Niet zo moeilijk te maken. Op een stuk dun karton - neem een kleur die je leuk vindt- plak je verschillende stukjes papier. Ik heb allemaal vintageplaatjes gescand op papier en dit samen met muziek en tekstpapier geplakt op een stuk dun karton. Je kan de plaatjes ook scheuren en dan op plakken, van alles wat door elkaar. Neem een paar voorwerpen die plat zijn en met kerst te maken hebben, bijv. een ster, een kerstboom een kruisje of een engel, leg dit op het papier en trek het over met potlood.  Je kan het hele vel vullen met de verschillende voorwerpen. Vervolgens knip je alles uit en maak je met een perforator een gaatje. Stikkers voor om de gaatjes kan je kopen bij een hobbywinkel of een betere boekhandel met kantoorwaar.

blog 20

  blog 19

Die prettige feestdagen gelden eerst nog maar even voor Sinterklaas hoor! Wij doen ook aan Sinterklaas en verheug me al op zaterdag, gezellig met mijn familie pakjes uitpakken, gourmetten en spelletjes en natuurlijk heel veel lekkers!! Voor iedereen die ook Sinterklaas viert een hele gezellige Sinterklaas toegewenst!

donderdag 26 november 2009

Boompie…

 

blog 1

Ik  heb een soort kerstboom in elkaar geknutseld van een paar takken uit het bos. Ik noem haar boompie! Elk jaar weer …wat moet er toch voor het raam met kerst?   Wij hebben lappen van ramen en  dat is soms lastig decoreren. Kleine dingen vallen in het niet en teveel dingen op de vensterbank maakt mij onrustig. Ik heb ook al eens mini kerstbomen voor het raam gehad maar dat was niet zo`n succes vanwege de takken die tegen het raam kwamen.  Ik kwam op het idee toen Lucas en ik de bomen aan het maken waren voor mijn werk. Ja…je krijgt een binding met iets waar je een tijdje mee bezig bent hè?  Ik had wel door dat het wat een andere boom moest gaan worden. De takken moeten niet elk een kant op want dan zit ik weer met die takken tegen het raam. Omdat ik brede ramen heb is iets in de lengte perfect. Zo kwam ik op het idee, 1 tak verticaal en de rest van de takken horizontaal en dan in de vorm van kerstboom, hoe simpel kan het zijn?

blog 7blog 4 blog 6 blog 8

Tijdens het zoeken naar geschikte takken in het bos kwam ik ook een soort varens tegen, deze leken mij leuk om op de takken te decoreren, toen nog geen idee hoe dit blad zou opdrogen. Ik heb de boom met blad lichtjes gespoten in een lila kleur. Het blad is inmiddels gedroogd en wat gerold, wat ik wel een leuk effect vind geven.

blog 9

In dit boompje heb ik een lichtjessnoer van hele zachtroze parelmoer balletjes, ooit eens gekocht bij de Kwantum. Vorig jaar had ik al schelpen gemaakt met vintage plaatjes, toen in de kerstboom, nu in dit boompie.

blog4blog 5 blog 12

Een paar lila/roze ballen aan satijnlint met een hart van parelmoerballetjes vind ik mijn boompie helemaal top!

blog 2

Ik heb nog een boompie gemaakt maar dan met iets andere dingetjes. Ik heb 2 brede ramen met een kozijn in het midden, jullie snappen dus wel één aan de ene kant en één aan de andere kant….De foto`s van mijn andere boompie laat ik jullie graag de volgende keer zien!

zondag 22 november 2009

voorproefje….

 

Komende week ga ik een beginnen aan mijn kerstcreaties. Ik heb al wat dingen in mijn hoofd maar die moeten nog uitgevoerd worden. Vandaag weer een rondje bos gedaan want ik heb voor m`n creaties wel het een en ander nodig. Nu maar hopen dat wat ik in mijn hoofd heb ook leuk wordt.  Voordat ik jullie het kan laten zien laat ik jullie graag wat kerstinspiratie zien van vorig jaar.

bed 1

Vorig jaar had ik open huis, Er zijn er die denken dat ik dat dit jaar ook weer heb maar dat is niet zo, ik denk dat jullie dan een bericht van vorig jaar gezien hebben, wat ik inmiddels al heb verwijderd. Vanwege mijn open huis had ik vorig jaar ook kerst op de slaapkamer, dat ga ik dit jaar niet doen. Daarom laat ik jullie wat foto`s laat zien van vorig jaar.

bed 2

bed 3

bed 4

Achter het bed heb ik een kloosterbank, ooit eens op een rommelmarkt gekocht. Ik had er een stokbroodplank op gelegd met wat kersttakken, oude bakvormen met waxinelichtjes, een parel en een vogeltjes. Onder de plank wat nostalgisch nachtgoed.

bed 6

 

 

 

 

 

 

 

 

bed 7

bed 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een sfeertje op het kaptafeltje en een sfeertje op een nachtkastje. Het houten boompje komt van xenos, die blijft leuk!

bed 9

bed 10

bed 11

….Een fijne week en veel succes met jullie voorbereidingen voor een gezellig kersthuis!

vrijdag 20 november 2009

Ik brand een kaarsje voor....




....Jullie allemaal !!!!

Omdat jullie altijd zo lief en zo recht uit jullie hart lieve woorden tikken. Het is geen doen om iedereen persoonlijk te bedanken. Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik jullie bezoek op mijn blog altijd heel erg waardeer, in stilte of met woorden...



Liefs Jeanette...



woensdag 18 november 2009

trots of treurig….

 

at home 6

Ik weet niet goed hoe ik mij moet voelen, trots of treurig. Het gaat om deze foto, nou ja..niet helemaal ik heb deze nieuw gemaakt maar ik heb zo`n vergelijkbare foto eens gemaakt (zie bij mijn rechter rijtje foto`s). Ik kom de foto regelmatig tegen op verschillende sites. soms weten ze echt niet waar deze foto vandaan komt omdat men ook gewoon van internet haalt, het is dan weer een kopie van een kopie van een kopie…Aan de ene kant ben ik natuurlijk best wel trots dat men dit een hele mooie foto vindt maar aan de andere kant vind ik het ook treurig waarom er dan niet bij vermeld wordt waar de foto vandaan komt (als men het weet)

blog 2 

Dan kan je wel je naam zetten door al je foto`s  maar dat vind ik weer zo`n afbreuk voor de foto`s.  Even recht uit mijn hart, hou op met het kopieeren van andermans foto`s tenzij je de naam erbij vermeld dan heb ik er helemaal geen problemen mee. Ik zie het ook wel als een compliment als ik  mijn foto zie verschijnen maar vind het niet fijn als iemand anders ermee pronkt.

blog 4

Ach….iedereen weet toch inmiddels ook wel dat dit gewoon…………Just Jeanette is?

zondag 15 november 2009

Zie de maan schijnt door de bomen….

 

Zoals belooft foto`s van onze versierde boompjes voor de winkel waar ik werk. Omdat ik vrijdagochtend alleen stond kon ik niet de straat op om foto`s van afstand te nemen maar van wat dichterbij zien jullie het ook beter…

boom 2

boom 1 

Een boompje links en een boompje rechts. Cadeautjes gemaakt van karton en ingepakt met pepernotenpapier  met een stukje folie, zodat de pakjes wat beter bestand zijn tegen de regen. Wortels met raffia nonchalant in de boom gehangen. En op de top een zwarte- pieten- pet….

boom 6boom 4boom 5boom 8  

  Er wordt onwijs leuk gereageerd op de bomen, Ik kan ook niet wachten om ze  straks weer om te turnen naar  kerst…

boom 11

Ik stond toch met m`n camera in de handen dus heb ik ook van een etalage foto`s gemaakt.  Het thema voor deze etalage is fotografie. We beginnen met zwart/wit  en sepia zo maakten ze vroeger de foto`s ik heb daarom zwart/wit lijsten tegen de achterwand gekozen. Het sepia heb ik vertaald naar de bruine camera`s om de nek van de dames. Van sepia naar kleur, zie de vale kleur lijst die voor een dame staat.

boom 9

boom 10

Het thema heb ik ook doorgetrokken in de kleding. Zwart/wit in colberts en blouses. Het sepia, de bruine riemen. Kleur in de prachtige sjaal van Day. Jammer dat de sjaal op de foto niet zo goed zichtbaar is want deze is werkelijk prachtig. Zwart fluweel aan de ene kant en room met grasgroen , roze en geel aan de andere kant en afgewerkt met prachtige oudroze franje.

Ik heb weer een onwijs leuke opdracht waar ik me even in verdiepen moet de komende week(en) . Neem me daarom niet kwalijk dat ik niet bij iedereen virtueel op visite kan komen.

Fijne zondag en alvast een hele fijne week!

Jeanette…

vrijdag 13 november 2009

Zoals het klokje thuis tikt….

 

…tikt het nergens.

blog 1

Dit klokje tikt niet meer en staat alleen mooi te zijn als wijzerplaat. Je ziet ze op moment op vele blogs voorbij komen. De meesten wit en van emaille. Jeanette zal Jeanette niet zijn om daar van af te stappen. Jullie weten inmiddels vast wel dat ik niet zo`n meeloper ben en doe ik dat wel dat ik het dan in mijn eigen stijl  doe.

blog 2

blog 4 blog 5

Ik vond deze wijzerplaat op MP. Deze meneer bood de hele klok aan en deze liep ook prima alleen ik had helemaal geen belang bij de hele klok. Ik mocht de wijzerplaat ook hebben voor een aanzienlijk lager bedrag, dat heb ik dus gedaan. Het is van hout en prachtig beschilderd met roosjes met een chroomkleurige ring. Ik heb de wijzers er nog wel bij maar vind ik nu niet passen omdat de klok niet meer loopt. Maar zo`n gat vraagt wel om gevuld te worden dus daar doe ik dan wel wat mee. Een mooi oudroze satijn lint dubbel door het gat gestoken. Een knoopje aan de achterkant, zodat het lint er niet doorheen valt. Aan de voorkant een lusje en zo rust het lint samen met parels en hortensia blaadjes op het blad.

blog 3

blog 6

 

  Nog even een overzichtsfoto van onze woonkamer hoe deze er op moment bij staat.

blog 7

Nu brainstormen over kerst. Ik heb nog geen idee hoe ik alles aan ga pakken dit jaar. We gaan een paar dagen weg met kerst dus ik ga niet erg uitpakken dit jaar. Ik heb al wel een mooie takkenbos gemaakt die versierd gaat worden en voor het raam komt te hangen….Hoe alles gaat worden, geen idee maar ik hou jullie natuurlijk op de hoogte!

dinsdag 10 november 2009

Mini project…

 

 blog 1

Ik weet niet of jullie het verschil zien. maar wij hebben iets veranderd. De bank stond eerst tegen de muur met een lijst boven de bank. ik zal even graven in mijn archief of ik nog een voor foto heb……Ja, ik heb een foto gevonden, zo was het dus eerst.

blog 15

Wat ik al in een vorige post liet weten was dat ik op een idee werd gebracht bij een bezoek aan Angelique van past and present . Dit idee zou gelijk ook een probleem oplossen.  De bank wil heel makkelijk schuiven en schuift daardoor snel tegen de muur aan. Iets achter een bank plaatsen zodat de bank van de muur af komt geeft ook  meer diepte. Het idee wat ik zag bij Angelique was heel simpel, een plankje achter de bank. Het lijkt op een sidetable  maar dan zonder poten.

blog 2 blog 4

Wij hadden nog wat houten planken over van onze vloer. Lucas heeft de plank verwijderd van veer en groef en op maat gemaakt en met een paar plankendragers aan de muur bevestigd. De bank staat nu stevig tegen het plankje. We hebben het plankje net wat lager als de leuning geplaatst zodat je de plank niet ziet alleen de leuke spullen die erop staan.

blog 16blog 17blog 9blog 8 

Nu komen mijn lege lijsten,  kegels, dadel tak, krans en een paar oude boeken goed van pas. Dit was ook wat ik in mijn hoofd had. De krans is gemaakt van allemaal dunne salimtakjes en heb ik gespoten in een mystic violet van het merk Trend. Het hout van de kegels komt terug in de stronk van de dadel tak . Dat zijn van die toeval details waar ik zo van hou…

blog 11

 

 

 

 

 

 

 

blog 10 

Heeeerlijk…….om er weer een freubelplank bij te hebben. Nu maar even zwaar denken hoe we dit met kerst aankleden. Ik vind het eerst wel prima zo. En oud lantaantje van de kringloop zorgt voor een warme en gezellige sfeer in Huize Westerhof.

blog 13blog 12

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails