zondag 30 mei 2010

Engels, met een Frans brocante knipoog...

 

Zo kan ik mijn interieur het best omschrijven....

blog 3

Dit is nou typisch zo`n hoekje, engels met een frans brocante knipoog. Op dit dressoir -wat ooit koloniaal was- stond een klein vitrinekastje maar die is verhuisd, zie een paar posten terug.  Het paneel met rozenstof is typisch engels en de spiegel typisch frans, heet ook niet voor niets een franse spiegel....

blog 1

blog 7

My Joseph with child vind ik nog altijd mooi voor deze spiegel. het is zo`n hoekje waar ik vaak een kaarsje brand voor iedereen die het moeilijk heeft en  Joseph weet precies voor wie...

blog 10blog 2 blog 9blog 14

Glaswerk, vooral karaffen vind ik ook wel engels. Het verweerde opstapje met oud bestek wat al aardig verroest is, is weer typisch frans brocante.....op een tuttig gebloemd engels kleedje

blog 5blog 11

Een lief gedroogd roosje waar al wat bloemblaadjes van af vallen is zo decoratief en je kan er van genieten zolang je wil...

blog 12

Nog even over het rozenpaneel, ik krijg daar nog regelmatig vragen over en velen denken dat het behang is maar het is STOF. Ik weet het merk helaas niet meer, wel dat het duits is. Van stof is een hoes gemaakt en dat is om een houten frame gespannen en is vastgemaakt aan de achterkant van het dressoir. Het staat dus los in de kamer en is dus geen vaste wand.

blog 3

woensdag 26 mei 2010

Groene oase...

 

blog 1

Speciaal voor Madelief en natuurlijk voor iedereen die ook graag even in mijn kleine tuin willen kijken, deze post! M`n pluktuintje, het lijkt zo heel wat en dat is het ook wel alleen alles is nog zo groen, ik kan de bloemen wel uit de stengels kijken....

blog 2

blog 3

Het enige wat op moment bloeit is valeriaan, ereprijs en Jacobsladder. Vrouwenmantel komt eraan, daar zitten al wel heel veel dikke knoppen in, ook de pioenrozen en papaver zitten dik in de knop. De staartjes van het kattenkruid zijn nog heel licht van kleur en worden met de dag iets blauwer, maar verder is het echt zoeken naar de knoppen.

blog 5

blog 4

Zelfs Zeeuwsknoopje zit vol blad maar nog geen spoor van stengels met bloemen te vinden.  Het is echt te merken dat het nog steeds te koud is geweest, de tuin komt echt traag op gang. het gaat nu wel snel met groeien maar alleen blad en ik wil zo graag bloemen, zal toch wat geduld moeten hebben. Hier boven de pergola met twee rozen. Rechts de roos New Dawn en links de roos Constance Spy. Beide rozen groeien al mooi op het dakje en vooral de Constance spy zit vol dikke rozenknoppen. Als het straks een zee van roze rozen is dan laat ik graag nog eens een foto zien.

blog 9

blog 7

blog 8

Een doorkijkje van de roos New Dawn naar het tuinbankje wat ik laats opnieuw in de verf heb gezet. Aan het bankje -wat Lucas heeft gemaakt- was al 10 jaar niets aan gebeurd en zat nog steeds in de verkeerde witte kleur.

blog 10

De achterkant en de bovenste plank zijn antraciet met een blauwe goed -gelijk als de pergola- en het bankje plus de achter plank heb ik creme gedaan. Er zit nog een plank bij die met kettingen aan de achter plank kan hangen en die is ook creme.  De terracotta potten komen van zolder en had ik wel in huis staan, ik wou ze nog steeds in blauwe kalkverf  kleur lavendula schilderen maar ach...dit radijsrood heeft ook wel wat.

blog 11blog 13blog 19blog 12 

Een oud linnenrek verscholen achter de roos Coral Dawn. Aan het rek een oude zinken emmer waar al geen bodem meer in zit en een oude rietenmand met een hanger.

blog 6

 

 

 

 

 

 

 

 

Zooitje zink, wat ik altijd mooi vind is om dit bij elkaar te zetten, meestal zet ik nog wat fluitenkruid in de emmers maar voor dit zooitje heb ik nog geen tijd gehad, morgen maar even langs de bermen fietsen.

blog 20blog 21blog 16blog 17

klein boeketjes gemaakt van Jacobsladder, ereprijs en het blad van de vrouwenmantel en dit in een kleine pipetjes gestoken. Een bosje in een paar oude buitenlaarzen gezet en een boeketje tussen het linnenrek gestoken.

blog 14

blog 15

Ik had al wel wat Fluitenkruid geplukt voor deze Franse vaas, landelijk plaatje dacht ik zo met de lavendel luikjes op de achtergrond....

maandag 24 mei 2010

Rode valeriaan...

 

blog 1

Ook wel spoorbloem of de Latijnse naam Centranthus ruber genoemd. De rood/roze bloemen steken er met kop en schouders boven uit en staan prachtig bij blauwe en witte of zachtroze bloemen. Niet alleen in de tuin maar ook in een boeketje is het een waar kleurenpallet.....

blog 2

blog 3

Jammer genoeg heb ik deze plant dit voorjaar pas in de tuin geplant en heb ik er nog niet zoveel bloemen van. Soms vind ik het zonde om gelijk al bloemen te knippen als ze ook nog zo leuk in de tuin staan maar toch zie ik vaker tegen dit kannetje aan als dat ik ze in de tuin zie bloeien, dus....niet denken en gewoon doen want vaak geldt toch..... snoeien doet bloeien!

blog 4blog 6blog 7blog 5

vrijdag 21 mei 2010

Magnolia...

 

blog 4

Eindelijk maar toch.... bloemen in de magnoliaboom! Wij hebben dit boompje op onze 1ste trouwdag gekregen van m`n ouders, deze boom is dus al 10 jaar oud!

blog 5blog 6

...Maar dat zou je niet zeggen als je dit kleine boompje ziet met maar een paar bloemen en toch ben ik blij.  6 Jaar geleden zijn wij verhuisd en ik wilde dolgraag dat deze boom met ons mee ging verhuizen, zo gezegd zo gedaan. Omdat onze -nu huidige woning- toen nog niet klaar was hebben we nog een half jaar bij mijn ouders in gewoond. De boom verhuisde mee en vond tijdelijk plek in hun achtertuin.

blog 7  

Toen we de sleutel van ons huis kregen en alles was zo`n beetje ingericht, begon ik me op de tuin te richten. Ik wilde zo snel mogelijk de magnolia op de juiste plek. Best moeilijk uit het niets iets doen, dus we hebben de boom maar ergens neergezet waarvan we dachten dat het wel goed zou komen, nee dus.....Door een klimopscherm -wat later geplaatst werd- kwam de magnolia in de verdrukking te staan. Ik vind een magnolia het mooist als die solitair staat, dus maar weer een eindje opzij gezet.

blog 9

We hadden in het begin nog met een stukje gemeente grond te maken waarvan we dachten dat we dat er wel bij zouden krijgen, we zetten de magnolia maar op de grens -ook een beetje dom van ons- Een paar week nadat we net de magnolia op de juiste plek hadden, kregen we bericht van de gemeente dat ze onze straat aanpakken wouden en dat alle gemeentestukjes ingevuld werden. De hele buurt in rep en roer want iedereen had inmiddels de stukjes gemeentegrond al ingevuld -wat wil je na 3 jaar dan ga je echt je tuintje wel eens inrichten- Wij zagen de bui wel hangen en voor de zekerheid de boom maar weer een eindje terug gezet. Iedereen van de buurt wilde graag het gemeente stukje kopen, om een lang verhaal kort te maken, alle buren  kregen het niet voorelkaar om te kopen -2 onder 1 kap- en wij die het niet verwacht hadden mochten het stukje wel kopen -vrijstaande hoekwoning- Wij natuurlijk heel blij en uiteindelijk de boom op de juiste plek gezet.

blog 8

Al om al is de boom wel 5x verplaatst en waar een magnolia slecht tegen kan is verplaatsing. Dan moet je wel heel veel geduld en moed hebben om de boom gewoon te laten staan zonder bloemen en amper wat blad, maar....zo zie je maar de aanhouder wint! Vorig jaar heb ik de dode takken er wel afgeknipt en daardoor groeit die wat naar één kant maar dat maakt me niet uit, ik ben al lang blij dat die weer leeft!

blog 10

Het is de Magnolia liliiflora `nigra`in tegenstelling tot de ander magnoliasoorten bloeit deze later en heb je dus minder kans op nachtvorst wat nog wel een schadelijk voor de bloemen kan zijn bij de vroege bloeiers.

Hele fijne pinksterdagen en tot gauw!

woensdag 19 mei 2010

Nieuw hoekje is geboren...

 

Ik wil jullie eerst bedanken voor al jullie lieve reacties op mijn vorige post. Ik ben wat minder actief in reacties geven op jullie blogs maar kom dat binnenkort goed maken hoor!  Ook welkom alle nieuwe volgers....ik wilde een give-away doen bij 300 volgers maar ik ben er over heen, dus mijn give-away bij de 350 ste volger!

blog 5

Een nieuw hoekje is geboren....Dit kleine vitrinekastje staat los op het tafeltje en dit kastje stond tijden op een dressoir voor een paneel met bloemenstof.

blog 1

blog 2

Ik was zat van alleen het tafeltje staande voor de openslaande deuren en wou wat anders. Ik kreeg spontaan het idee om het tafeltje een kwartslag te draaien zodat deze tegen de muur komt. Het kleine vitrinekastje eerst even gemeten of het er ook op zou passen en ja....het past perfect!

blog 3

De koffers, die eerst onder het tafeltje lagen, boven het kastje gezet en de lappen stof die op het kastje lagen onderop het tafeltje gelegd. Ik had m`n verzameldoosjes met lint, band en kant in dit kastje maar ik heb nu m`n rode landschapsservies er weer in gedaan.

blog 4

  

blog 9blog 10blog 8blog 7

Het servies heeft dezelfde kleur maar toch zijn het allemaal verschillende delen servies.... van Wedgewood tot Regout. De kopjes op elkaar gestapeld op de foto linksonder, dat zijn de kopjes die ik onlangs gekregen heb van m`n pake. Er zijn ook bijpassende schotels bij maar die staan onder het kommetje op de foto rechts boven.

blog 14

blog 15

 

What sunlight is for flowers...

is a smile for people....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails