donderdag 29 september 2011

Verstorven sfeer...

 

a5

Verstild en verstorven.....zo wil ik deze sfeer achter de luiken noemen. Een paar lege lijsten, een gietijzeren pot met het wolkje der liefde en een zelf geverfde kandelaar staande op een paar boekjes met een potje verf.

a6

a9

a8

De achterste twee lijsten heb ik zelf geverfd en de voorste is zo gekocht. Het mooie van de voorste lijst vind ik de beschadigingen. De kleur die tevoorschijn komt is wat oud bruin, echt zo`n karton kleur wat weer zo leuk in de boekjes en de grepen van de luiken terug komt. Om de lijst hangt een riem van Noa Noa, een embrasse en het band is afkomstig van een oud gordijn.

a7

De avonden worden weer korter, de kaarsjes kunnen weer aan....Heerlijke avondjes gaan weer komen, ja....gezelligheid staat vooraan!

Liefs Jeanette...

maandag 19 september 2011

Wolkje der liefde...

 

blog 1

Ik vroeg immers een paar posten terug hoe dit plantje heette? Zondagochtend in de herhaling van Tuinruimers kreeg ik het antwoord. Het is een wolkje der liefde - Muehlenbeckia-.

a3

a2

a4

Per toeval kwam ik gisteren op een blog van iemand die van deze plant ook een post had gemaakt en zij noemde dit het JDL (Jeanne d`Arc living) plantje. Dit plantje zal waarschijnlijk vaak in dit blad te zien zijn. Ik koop dit blad niet vaak, omdat ik alles zo hetzelfde vind maar ja dat hou je toch met een bepaalde stijl.  Persoonlijk hou ik meer van -eigen- stijlen en heb dit plantje gekocht omdat ik het lief en speels vindt en..... het spriet zo leuk:-)

a5

a6

Eén klein plantje staat op m`n schrijftafeltje met een stukje geschreven papier omwikkeld. Een paar kleine bidprentjes tegen een paneel met stof gespeld. De zijden pen van Tine K home wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld kleine notities die ik in dit boekje schrijf.

blog 3

a8

zondag 11 september 2011

Een winkel vol schatten...

  bij...

blog 1

blog 4blog 5

Aan de Zuiderpromenade in Drachten zit Elinga woman + jeans. Een sfeervolle winkel vol prachtige schatten. Dit seizoen is de collectie om te zoenen, zo mooi!! Alles is met zorg en oog voor detail in gekocht en zo brengen wij de collectie aan de vrouw, kijken jullie mee?.....

blog 6

blog 7

blog 8

Prachtig outdoor-vest met Noorse motieven van het merk Superdry en kekke ruiten in de blouses van Marnelli.

blog 11

blog 10

blog 12

 

blog 14

blog 13

Een wand in nude- en aardetinten. Helemaal leuk om deze kleuren te mixen maar ook leuk om bijvoorbeeld te combineren met colour pants.

blog 15

blog 16

De klassieke blouses van Circle of gentlemen zijn een plaatje onder Drykorn colberts mooi in combinatie op een stoere jeans. Op een vintage retro dressoir komen deze producten tot elkaar.

blog 17

blog 18

In de winkel wordt soms alles een schilderij, ik weet.....het gaat natuurlijk wel om de verkoop van de producten:-)

blog 19

Op en top G-star, alle producten bij elkaar gecombineerd. Stoer in vorm en kleur, vrouwelijk in materialen (veel zijde).

blog 20

blog 21

blog 22

Een breisel van het Italiaanse merk Kocca in aarde of blauw tint is een musthave deze winter, mooi gecombineerd met ijsblauw.

blog 23

blog 36

Ook zo leuk zijn de notebooks van Maison scotch. Een schrijfboekje met een prachtige sleutel die functioneert als pen.

blog 24

blog 25

blog 26

Een wand met Dept, Supertrash, Maisonscotch en Aim in kleuren pumpkin en dark indigo.

blog 27

blog 28

Deze super mooie jurk in lammy stijl is van Supertrash, mooi met laarsjes van G-star.

blog 31

Stoer hè? deze kisten van G-star. Passen overal bij want deze kleur is uniek. Bruin bij bruin, groen bij groen en grijs bij grijs, kortom.....tijdloos!

blog 32

blog 33

blog 34

blog 35

blog 37

blog 38

blog 40

blog 39

Nieuwsgierig naar onze schatten? kom dan een kijkje nemen, wij en een heerlijk kopje koffie staan voor u klaar!

Lonneke, Janet, Gerda en Jeanette...

blog 42

Voor meer info zie Elinga mode

donderdag 8 september 2011

Groen & garen...

 

blog 1

Voor de winkel....heb ik een najaar-stuk gemaakt met oude garens. Wat hortensia`s, hop en artisjokken in oase gestoken en afgemaakt met een klosje oud garen en een kaartje met garens.

blog 9

blog 10

blog 11

blog 14

De garens van het klosje en het kaartje nonchalant over het stukje gedaan, leuk effect geeft dat.

blog 3blog 4 blog 6blog 7

Laatst vond ik in een kringloop nog een serie boekjes van Charles Dickens. Zo mooi in de oude kleuren zelfs de zijkanten van de blaadjes zijn verschillend gekleurd.

blog 12

blog 13

blog 5

Prachtig vind ik altijd de kleuren van artisjokken, dat glanzende aubergine en verschillende groen tinten komen weer terug in de bloemetjes van de hortensia. Het is bij mij echt altijd toeval want ik zoek dat zo niet bij elkaar maar als ik dan bezig ben dan valt altijd alles weer op z`n plaats, heerlijk is dat....

blog 8

Fijn weekend allemaal, geniet nog van de zaterdag......het schijnt nog een mooie na-zomerdag te worden!

Lieve groet, Jeanette

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails