donderdag 31 januari 2013

Fluo kast…

 

a1

Mijn crème kleurige vitrine kast is niet meer….de kast is er nog wel maar deze is niet meer crème. De kast is op een ander plek gekomen en toen vond ik de kleur van de kast in eens niet meer passen bij de kleur van de muur. De buitenkant heeft een andere kleur gekregen maar ook de binnenkant is voorzien van iets nieuws.

a2

Ik was er vrij snel uit wat kleur betreft. De kleur heet Pelt van Farrow and Ball.  Een aubergine tint die prachtig staat tegen deze oudroze muur en de kleur van onze bank komt zo ook mooi terug.

a8

Wie goed kijkt naar onderstaande foto ziet dat de binnenkant van deze kast anders is als van de kast hierboven. De kast is nu met verlichting.

a3

In deze kast zaten houten planken, die ik net als de achterwand oudroze had geverfd. De houten planken zijn vervangen door glasplaten. Achter de glasplaten hebben we ledstrips geplaatst en dit licht schijnt door de glasplaten wat fluorescerende kleuren geeft. Alle kleuren van de regenboog zijn mogelijk, hier een paar voorbeelden.

a13

Hier is de kleur wat lila/roze…

a16

Nu wat koraal (oranje/roze)…

a17

Deze is blauw. Om de kleuren iets af te zwakken (wat ik in mijn interieur mooier vindt) heb ik oudroze maskingtape om de rand van de glasplaat gedaan. Rechts in de hoek zie je de –echte- kleur.

a19

a18

Hier is de kleur ook goed te zien, deze is meer turquoise….een kleur die ik zelf niet zo snel zou toepassen.

2k

Om de kast mooi uit te laten komen heb ik dit luik/scherm weggehaald. Hier is inmiddels ook al een ander plek voor gevonden maar daar later meer over.

a9

Aan de sleutel van de kast hangt een klokje, ook deze is geverfd. Deze was bruin en stond altijd mooi tegen de crème kast maar tegen deze donker kast is dit oudroze kleurtje mooier. Ook de spitzen hebben weer plek samen met een leuke afbeelding uit een At Home tijdschrift.

a6a15a4a7

Een oude kast maar wel van deze tijd. Net als in de mode zie je in het interieur ook fluoraccenten. Nu blijf ik houden van oude kleuren en pastels maar zo nu en dan een beetje fluo roze….mag dan ook in mijn huis!

a5

zondag 27 januari 2013

Spring 2013…

 

2

Bijna lente, bijna lente, ja..ik ruik wel duizend bloemen als ik ruik. Bijna lente, bijna lente...en ik heb kriebels in mijn buik…..De eerste spring collectie 2013 is echt fantastisch !! Ik laat  jullie meegenieten van de eerste items die zijn binnen gekomen!

6

Deze dames zijn samen sterk in een mix van merken als Supertrash, Dept, Drykorn, Rosemunde, Cimarron en G-star. Prachtige kleurencombinatie in blauw en kiezel met neon geel als accent.

7

Dit leuke camouflage shirt is van Maison scotch. Staat stoer onder een colbert van Drykorn. De heldere blauwe skinny is van G-star.

1

Dit sportief gestepte jack is van Superdry. Fris gecombineerd over een t-shirt van Dept met een glanzend voorpand met tekst in blauw en roze tinten. De verwassen roze skinny en de tas zijn van G-star. Het roze basic shirt met mooi kant is van Rosemunde.

4

Hip en trendy ben je dit seizoen met een skinny in tie-dye. Deze is van Maison scotch in een mooie zachte abrikoos tint.

5

Rieten hoedje met stoffen band en t-shirt van slubgaren zijn van Maison scotch.

3

Overtuigen door uitstraling! Dark cold blue...een frisse kleur dit seizoen. Gestreept t-shirt is van Maison scotch en colbert in een perfecte snit van Drykorn, heeft 3/4 mouw.

8

Op en top romantiek met dit lieve vest in een nude tint van Rosemunde. Een super mooie kwaliteit van 30% zijde.

9

Lelie roze en kersenrood… een prachtige combinatie! Katoenen chino is van Drykorn, in een oudroze kleur. T-shirt met print is van Death by zero onder een leren jack van Goosecraft in een poeder-roze tint. Sjaal met blokken is van Maison scotch. Riem met buttons die verwisselbaar zijn is van Sari design!

Graag tot ziens bij Elinga woman jeans Drachten !!

maandag 21 januari 2013

Lelie roze met kersen rood…

 

2a

Ze zijn er weer volop…de kersenbloesem takken! Ik ben er dol op en ze staan ook zo lekker lang. Altijd mooi gecombineerd met een bos tulpen maar een paar takken lelies vind ik ook altijd prachtig!

2d

2g

2f

Deze vaas leent zich perfect voor deze takken en bloemen. Ook in deze vaas een paar druppels roze ecoline mooi accent bij de lelies.

2i

2b

2e

Ook op de achtergrond is af en toe wat fuchia roze te speuren. Vrolijk word ik altijd van deze kleur en het geeft de poedertinten die ik in huis heb wat meer pit!

2k

2j

donderdag 17 januari 2013

Prille bloeiers…

 

1a

Deze tijd vind ik de mooiste tijd qua bloemen. Ranonkels, anemonen, tulpen, hyacinten het liefst gecombineerd met mooie rozen.

1b

Soms heb je van die bollen in huis, zoals bijvoorbeeld de hyacint die ineens zo de lucht in schiet dat ze gaan omvallen. Als mij dat gebeurd knip ik meestal gelijk de stelen af en zet ze in water. Vaak staan ze dan nog best lang. Zo ook deze keer…..na een paar stelen hyacinten te hebben geknipt en een paar anemonen overhoudend (van de visagie-flesjes zie vorige post) heb ik dit samen met nog een roos in een weckpot gezet.

1c

1d

In het water heb ik een drupje roze ecoline gedaan. De bloemen kunnen daar goed tegen en staan zelfs langer als je er maar niet te veel in doet. Geeft ook een leuk effect dat fel met pastel.

1e

Fijn en fleurig weekend !!..

zaterdag 12 januari 2013

In een koffertje van leer…

 

blog 9

Echt zo`n heerlijk vrouwending….dit leren koffertje met inhoud.  Door een vrouw gegeven voor mijn verjaardag die weet wat ik mooi vindt! Het is al oud en heeft al redelijk wat gebruikssporen en daardoor ook zo bijzonder mooi.

blog 1

blog 3

blog 5

Het is denk ik een antieke versie van een visagie koffer. Als je de koffer open doet dan zit er tegen de achterkant een spiegel. Voor de spiegel ligt een roze deksel (waar hier de ronde potjes op staan) en daaronder zit ruimte voor kwasten, penselen en potloden.

blog 11

Hier vooraan zie je drie flesjes staan, hier horen de kleine roze dopjes op en dit ligt samen met de twee potjes liggend in het koffertje. In de flesjes kan foundation of losse poeder gezeten hebben….Nu vind ik het zonde om mijn make-up spulletjes erin te doen en te bewaren in een tas. Zo heb ik de flesjes gebruikt als vaasjes voor mooie enkele bloemen. Zo mooi in deze tijd zijn de tere Anemonen.

blog 6

blog 8

blog 7

Nu geen make-up penselen maar een paar verfpenselen. Op de spiegel een dwarrelende vlinder en een klein glazen houdertje met een kaarsje maakt het sfeertje compleet.

blog 10

blog 12

Toch wel nieuwsgierig van wie dit vroeger geweest is? Het kan ook zijn gebruikt door iemand die veel opgetreden heeft, misschien wel van een bekende ster! Haha…en ze droomt nog even verder…

donderdag 3 januari 2013

Helpend handje…

 

15

Fijn om het jaar te beginnen met een schoon opgeruimd huis. De kerstspullen zijn inmiddels  verwijderd en liggen weer op zolder. Op de vensterbank heb ik de dames staan die met kerst nog  Engelen waren. Nu helpen ze me een handje met de lampenkappen.

12

13

14

Op de plek van de stoel stond altijd de servieskast maar die staat nu achter het luik. Zo af en toe wat schuiven met de meubels blijft leuk!

11

16

En….de zon schijnt!!……een mooi begin toch?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails