donderdag 28 februari 2013

Kap met lint & knopen…

 

09

Een lampenkap versierd met lint, knopen en wat grappige kaartjes…Heel eenvoudig om zelf te maken!

010

Stof verwijderen van een lampenkap die een leuk frame heeft. Deze komt van een kringloop. Lint van boven naar onderen en dit helemaal rond en vast zetten met een stukje tape. verschillende knopen rijgen aan ijzerdraad en dit onderaan rondom de kap wikkelen. vervolgens met een stukje tape een paar kaartjes op het lint plakken en klaar is je kap!

011

012

013

014

Ik heb kaartjes uitgezocht die leuk bij de pastelknopen passen en natuurlijk bij mijn kleurtjes in huis! pastelknopen te koop in een zak bij een hobbywinkel (Jacobi Drachten)

maandag 25 februari 2013

Verschil in glas & kleur…

 

02

Leuk om mee te decoreren…vazen!! Hier heb ik een paar verschillende bij elkaar staan. De fles en het kleine vaasje zijn in gekleurd glas.

08

 

03040507

Deze foto`s zijn gemaakt toen de tv ook aan stond, vandaar de verschillende kleuren op de achterwand. Dit is dus niet met een speciaal kleurfilter gedaan.

01

dinsdag 19 februari 2013

Robuuste lamp…

 

1

Ik heb ze voor mijn verjaardag gekregen, is al even geleden hoor. Mooie oude Egyptische baluster lampen. Ik heb er twee van, mooi zijn ze hè? Echte dikke lagen verf zit erop en op veel plekken lekker afgebladerd. In de gietijzeren pot staan een orchidee en om deze orchidee heb ik wat verwassen roze jute gedaan. Zo staat de plant mooi stevig en het geeft een leuk tintje al die roze tinten bij elkaar!

2

De kap heb ik wel wat –eigen- gemaakt door fluor roze tape om de kap te doen, Heel simpel dus…het tapeje plakt wel !!

woensdag 13 februari 2013

velours- roze- vrolijkheid !!…

 

1h

En zo….sluipt er meer fluo ons huis binnen. Niet teveel maar her en der wat accenten, dat vind ik het mooist. Te veel felle kleuren vind ik goedkoop, ik hou het graag stijlvol. De servieskast uit mijn vorige post staat tegen de wand. (stond eerder een kwartslag gedraaid en tegen de achterwand was dit paneel bevestigd) Omdat dit paneel niet meer nodig was heb ik het hier achter de tafel gezet.

1b

1c

1d

Het is een houten paneel met fibervulling en omtrokken met zijdestof. Zo kan je er ook iets op spelden. Omdat ik mij altijd trouw hou aan een kleurenpallet past altijd alles in huis bij elkaar. Zo ook dit paneel, het staat prachtig achter deze tafel. De mooi glans van het zijde vind ik super bij de zeer matte tafel.

1j

1o

1n

Op tafel is het één en al vrolijkheid! Onder de stolp een velours paashaasje (Xenos) met wat rozenblaadjes eronder. Deze foto`s had ik al eerder gemaakt op moment van tekst tikken zitten er (nog) pastelkleurige paaseitjes onder van de Jamin. Een lege lijst staat tegen de wand met wat afbeeldingen uit een blad gescheurd. Verder nog wat kandelaren en klossen garens met tulpen.

1k1m1l1i

Een magnoliabloem heb ik uit een blad gescheurd en met roze pastelkrijt de randjes gekleurd. Een takje aan de achterkant van de magnolia vastgezet met tape en het takje op tafel gezet. Halverwege het takje nog een tapje geplakt en zo blijft de magnolia -bloem staan.

1p

Een paar klossen garens in verschillende kleuren dienen als vaasjes (Jan Sikkens) In de klossen heb ik pipetjes gedaan en hierin de tulpen en berkentakjes gestoken.

1e

Zo vond ik op zolder nog een paar fluo roze kussentjes in veloursstof. Deze komen nog van de inrichting van ons vorige huis, daar heb ik deze kleur ook al eens gehad…

maandag 4 februari 2013

Inspiratie ontmoet knipsels & knutsel`s

 

1

Hier is het luik heen verhuisd wat eerder nog langs de servieskast stond. Deze dient nu als inspiratiewand met enkele at Home schriften. Ook het Flow winterboek mag niet ontbreken, een boek vol inspiratie met veel kaarten, stickervellen, teksten, sjablonen en noem maar op.

3

In de trommel onder het tafeltje liggen vele creatieve voorwerpen verstopt. Potjes ecoline, stempels, poppetjes, labels, hangertjes, touwtjes…teveel om op te noemen.

6897

Niet alles is knip en plakwerk….ook leuke mokken en een parelketting kom je tegen. Bovenop het kastje een paar rollen oud garen, theebenodigdheden en mesjes in leuke mokken en een winterse kaart.

4

5

Ook reminders hang ik hier op, zo wordt er binnenkort een bezoekje gebracht aan een meisje en zoeken we –oude- buren op die verhuisd zijn.

10

11

Het luik staat er tijdelijk want ik ben op zoek naar nieuwe gordijnen. Degene die regelmatig mijn blog bezoekt weet misschien dat hier altijd gordijnen met rozenprint hingen. Deze gordijnen zijn behoorlijk verkleurd (ook al waren ze gevoerd) en ze zijn na het wassen behoorlijk gekrompen, Tijd voor iets nieuws dus. Nu ben ik al wel wat wezen kijken maar ik heb nog niet het juiste gevonden, tot die tijd laat ik mooi dit luik staan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails