zondag 23 maart 2014

Rozen van papier…

 

1

Het is misschien wat stil op mijn blog maar stil zitten doe ik niet. De twee ronde tafels heb ik versierd met behang. Een tafel was groen, zie nog de poten en een tafel was roze –zie nog poten- met een aubergine blad. De bedoeling was om ze een ander kleurtje te geven maar tijdens het verven kwam ik op het idee om er behang op te plakken.

5

De kwast aan kant en de zolder op om te kijken wat er nog aan behang lag. Van dit rozenbehang had ik nog een mooi stuk waar ik zeker nog wel twee tafels mee bekleden kon. En zo…is er een behangetje op gekomen. De randen van de tafels heb ik crème geverfd zodat het net lijkt of het behang doorloopt. Dat is dus niet zo. Het behang is zo uitgeknipt dat het precies op de tafel past.

3

4

Over het behang heb ik een blanke matte vernis gebracht, zodat de tafels ook gebruikt kunnen worden. Met een paar pastel kleurige vaasjes met verse bloemen is het voorjaar op tafel!

2

In verband met de vele spam berichten die op mijn posten binnen komen heb ik besloten om de reacties te verbergen. U kunt vanaf nu gen reacties meer plaatsen op mijn posten. Heeft u vragen of wilt u gewoon iets met mij delen mail me gerust, ik kijk ernaar uit!

Ik wens iedereen een hele fijne creatieve nieuwe week!!

woensdag 5 maart 2014

Klaar, met de werken van….

 

14

De bijkeuken is klaar en helemaal zoals ik het in mijn hoofd had. In mijn vorige post kunnen jullie zien hoe zwart de bijkeuken eerst was en hoe licht het nu geworden is.

678

Achter de schuifdeuren hebben we rekken voor het opbergen en onder deze rekken staat nog een kastje. De schuifdeuren zorgen ervoor dat deze ruimte mooi weggewerkt is.

11

Voor de deur heeft mijn schoonmoeder een gordijn op maat gemaakt zodat we niet zoveel inkijk hebben in de garage. Deze gordijnen (ook één tegen de buitendeur) had ik al maar waren erg verkleurd. Van Daylon de beige verf gekocht en laat de gordijnen nu wat geler uit de machine gekomen zijn, ze passen perfect bij de blaadjes op de schuifdeur.

21

24

16

-De nieuwe week- door Bruin van der Duin

23

15

In het roze lijstje (alle lijstjes heb ik een ander kleurtje gegeven. Ze waren zwart/wit zie vorige post) zit de kaft van het boekje waarvan de blaadjes op de schuifdeur zitten. De nieuwe week van Bruin van der duim heb ik met fluor-roze acryl verf op inpakpapier heb geschreven. Deze vervolgens met masking tape op een achterkant van een schilderij geplakt. Op de schuifdeur heb ik verschillende droogbloemen gebruikt vandaar dat ik op deze muur ook een bloem gebruikt heb.

18

36

Alle lijstje zijn gekleurd in tinten die terug komen in het hele huis. Oud groen, olijf groen, oud-roze, lila en een tint daar weer net tussen in. Tussen de lijstje een paar gedroogde bloemen, die ik met masking tape heb vast gezet.

252726282229

Elk lijstje past weer mooi om een prent, zodat de prent nog beter tot haar recht komt.

33

3432

31

Er zit wat kleur verschil in de foto`s. Er zijn foto`s gemaakt op een dag dat de zon flink scheen, dat zijn de foto`s hier boven. Vanmorgen vroeg was de zon er wel maar scheen nog niet in de bijkeuken en daardoor zijn de foto`s hieronder anders van kleur.

20

19

Wat kan een roos toch mooi zijn als deze in droogt,  net crêpe papier en prachtig versleten van kleur. Deze metamorfose bewijst maar weer eens dat verandering niet altijd veel hoeft te kosten. De bijkeuken heeft ons praktisch niets gekost. Oké we moesten een litertje nieuwe verf halen want van crème was niet genoeg meer. Alle lijstjes had ik al en ook de kleuren waarmee ze geverfd zijn had ik in huis. De bloemen hebben vers eens op tafel gestaan en per toeval drogen ze wel eens mooi in en die bewaar ik dan. De blaadjes die we gebruikt hebben  voor de deur komen uit een twee boekjes wat mij samen 0,50 eurocent gekost heeft. Inpakpapier heb ik altijd in huis en met de hand een tekst schrijven kost alleen tijd. De gordijnen zijn geverfd met een pakje Daylon en een pakje zout, samen negen euro. Alleen het blikken bordje met tekst van Charlie Chaplin heb ik nieuw gekocht. Al om al, denk ik dat we zo`n dertig euro kwijt zijn…

10

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails