vrijdag 27 februari 2015

Birdies…

 

b5

De schouw heeft een ander plek gekregen. Deze schouw stond eerder ook wel in de voorkamer maar dan tegen een andere wand met achter de schouw het paneel met rozenstof. Twee wanden met elk een verschillende print vond ik toch te druk. Deze wand met behang en vogels is me na tien jaar nog steeds dierbaar en daarom heb ik gekozen om het paneel met rozenstof naar zolder te doen.

b4

De schouw was groen maar tegen deze wand vond ik de kleur niet mooi uitkomen. Gelukkig heb ik zat potten verf in huis en was deze schouw snel veranderd van kleur. Nu in new white van F&B. Ik vond de schouw wat te braaf net na het verven dus heb ik de schouw flink geschuurd. Kleuren groen en ook wat roze schijnen nu mooi door.

b13

b3

Van bloemen, vlinders en vogels wordt ik altijd vrolijk als ik dan ergens een leukerdje zie moet –ie- met me mee. Zo ook dit schattige roze vogeltje met eigenwijs hoedje.

b10

b9

b11

Heel leuk en simpel een lijstje zelf maken?… Knip ergens- bijvoorbeeld uit een boek- een mooi plaatje, plak dit vervolgens met masking tape op een houten plankje. Achter de schouw hebben wij een houten plaat geplaatst. Dit was de achterkant van de kringloopkast (die verwerkt is in de wandkast). De maat is ook gewoon gelijk goed. Er hoeft niks af, de hele plaat kon er zo achter. Ik kan daar altijd zo van genieten dat alles zo mooi bij elkaar komt.

b1

b6

Op de schouw een kleedje met lappen stof en oude doosjes met boven op een stenen vogeltje. Het is eigenlijk een kastknopje maar ik vind deze leuk om neer te zetten.

b2

Een brandend kaarsje op de schouw staat altijd gezellig. In het groene vaasje heb ik vaak een paar bloemtakjes. De volgende keer dus een foto met bloemetjes…

b12

maandag 23 februari 2015

Raamluiken van stof …

 

a19

Voor dit raam hebben we raamluiken gemaakt. De stof hadden wij al en deze stof hing hier ook alleen dan als gordijnen. Zie foto hieronder. Na een keer wassen is de stof gekrompen hierdoor kwam de voering er aan de onderkant een stuk onderuit. Nu zat er best een brede zoom in dus ik had alles weer kunnen verlengen maar ik was het gordijn wel wat zat, alleen de stof niet.

a28

Om te kijken hoeveel stof ik daadwerkelijk had heb ik de plooien eruit gehaald en de zomen. Best een lap stof en dat ook nog twee keer. Van één lap had ik al een stukje gehaald voor de kofferstoel. Van de andere lap konden precies vier luiken gemaakt worden. Het systeem is niet zo moeilijk alleen wel weer een bewerkelijk klusje.

a20

Eerst de houten latten geverfd in de juiste kleur. Vervolgens de stof (incl.voering) op de lat getackt met een tacker. Daarna ook latten tegen de achterkant van de stof gezet en deze vast gezet  met schroeven. De schroeven vervolgens dicht plamuren en dit weer verven zodat je geen schroeven zit zitten. Scharnieren plaatsen en ophangen.

a23

a21

a24

a22

Op één paneel heb ik een paar kaarten en vlinders gestoken met een parel speld. Wel door de rozenstof maar niet door de voering geprikt, zo zie je de spelden niet aan de achterkant. De achterkant heb ik niet op de foto maar dat is gewoon uni effen crème stof.

a26

Op de houten latten heb ik twee geverfde houten besteekrukken gezet. Het licht filtert mooi door de stof als de luiken helemaal dicht zijn. De stof…. al meer als 10 jaar oud en nu weer in een nieuw jasje gestoken.

a27

zaterdag 21 februari 2015

Achter de deur…

 

a28

…zien jullie onze achterkamer. In mijn vorige post liet ik weten dat het net een bruin café is, zo gezellig om hier een kop koffie te drinken en te eten…

a1

Wat nog hetzelfde is in de achterkamer is de kleur op de muren. Nog steeds is het Stone White van F&B. De lijsten die eerder links op de muur hingen rechts van de deur naar de hal hebben hier een plek gekregen. Van het overgebleven oude-deuren-behang een vlak gemaakt en hier de lijsten op bevestigd. Om het vlak af te werken hebben we houten latjes gebruikt.

a4

a2

a12a16a8a13

Niet alleen foto`s ook prenten, knopjes, letters en zelfs Willem het varken mag op de wand. Op de foto (links onder) zit een afbeelding van een Mini Cooper, het is een omslag van de Kampioen van de ANWB. Deze viel een aantal weken geleden in de bus. Zelf rij ik in een Mini en het kleurgebruik en de stijl van de afbeelding sprak mij aan om in te lijsten.

a14

a17

a18

Leuk detail…Willem staat voor de deur en wil graag naar binnen. Deze lijst heb ik omgekeerd opgehangen, dus met de achterkant naar voren. Zo ontstaat er diepte in de lijst en kan Willem makkelijker staan. Word je zelf ook vrolijk van hoor met wat humor in je interieur.

a3

Het tapijt bewust niet onder de tafel gelegd wat je normaal gesproken wel snel zal doen. Het kleed past precies onder de tafel met de stoelen net buiten het kleed, dit staat niet….lijkt rommelig en klein. Door het kleed net buiten de tafel te leggen met daarop enkel een stoel trek je twee ruimtes bij elkaar. Nu hoort de kofferstoel erbij en zonder kleed zou deze wegvallen.

a5

Rechts van de glas en lood deur zit nog een deur met daarachter een kast. Lucas heeft het precies uitgemeten dat de naad van het behang op de rand van de deur valt zodat deze goed open en dicht kan zonder dat het behang beschadigd.

a6

Deurtje open met achter deur het glaswerk, net een mooi kastje ervoor omdat deze natuurlijk niet zo diep is. Aan de achterkant van deze kast zit de nis met het oude luik.

a7

Volgende keer een post waar de raamluiken in te zien zijn. Ook deze hebben we zelf gemaakt. Het is lastig om hier mooie foto`s van te maken omdat ik naar het licht moet fotograferen en dat geeft vaak te donkere foto`s.

a19

maandag 16 februari 2015

Klaar-met-grote-klussen…

 

20

Om een indruk te krijgen hoe de situatie eerder was heb ik een foto uit het archief gehaald. Hier is duidelijk te zien dat het rozenpaneel een losstaand wandje was.

11

En zo is het geworden. Een vaste wand met een antieke deur in glas en lood en boven de wand het oude glas in lood in zachte kleuren. Om nog even te kijken hoe wij een kringloop kast verwerkt hebben volgt hieronder een foto waar de kringloopkast  nog heel was.

21

Als je goed naar de deurtjes en lades kijkt kan je wel zien waar het weer een plek gekregen heeft.

5

De deur links naar de hal hebben we ook geverfd. Deze was eerder roomwit maar viel heel erg op tegen het oud roze van de kast. Links van de deur zit ook nog een stukje wand en deze was al roze. Soms kan je beter een deur mee verven in je wand als je wil dat deze weg valt in plaats van opvalt. het zijn van die gladde opdekdeuren, zo niet leuk…maar ja, kan niet alles hè. Nu vind ik het mooi opgelost.

16

Het behang zit inmiddels ook in het vak. We zijn precies en hebben het behang op patroon, al was dit wel een lastig klusje in de hoeken. In het midden zit een opening omdat de klep natuurlijk open en dicht moet kunnen zonder dat het behang beschadigd.

17 

Doordat het patroon doorloopt zie je de naad haast niet. Voor degene die mijn vorige post niet gezien of gelezen heeft, het behang is van Wallquest uit het boek Chantelle.

181419

Hier liggen nog wat knopjes die nog een plekje moeten krijgen op de achterkant van de kast. hier hebben we behang van oude deuren en daar is af en toe een knopje op wel leuk!

10

Om jullie alvast een indruk te geven wat wij achter de wandkast hebben volgen hier een paar foto`s. Op deze wand komen nog twee retro wandlampjes met kapjes van zeil of plastic. Klinkt heel kitsch maar echt ze zijn heel leuk!

7

Klein doorkijkje naar de eettafel. Hier volgen meer foto`s van in een volgende post.

22

Dit is de andere kant van de wandkast. Dit is de achterkamer waar de eettafel staat. Zelf vinden wij het net een gezellig bruin café. Op deze wand zit behang van oude deuren. Het is van Onszelf uit het boek Fabulous. Rechts van de deur zit ook nog een gedeelte wat doorloopt op de wand. achter één van deze deuren zit een echte kast, laat ik graag later nog eens zien.

2

Voor de afwerking van het behang hebben we een sier lat gebruikt. Hier hangt een oude looplamp met een neo-roze strijkijzer snoer. Aan dit snoer heb ik wat  kaarten geklemd. Hier staat nu de kofferstoel. De stof van de kofferstoel komt van gordijnen. Deze gordijnen zijn weer hergebruikt in raamluiken die hier rechts voor de ramen staan. (ook in een andere post de foto`s)

3

4

In de looplamp zit een kooldraad lamp. Nu zijn deze lampen niet zuinig maar ze branden wel heel sfeervol en het voordeel van deze lamp is dat deze op de dimmer kan.

8

Rakker onze kater is ook blij dat we nu eindelijk klaar zijn met grote klussen. Er zijn nog wel wat dingen die moeten gebeuren maar in grote lijnen is het af. En ….wat zijn wij trots op het eindresultaat. Ben zo trots om mijn man dat hij dit allemaal met zijn eigen handen maken kan. Samen zijn we een super duo. Ik kom vaak met de ideeën en hij ontwerpt en ook zo zoals ik het in mijn hoofd heb, ik vind dat heel bijzonder. Samen klussen kunnen wij heel goed, nooit geen stress of woorden altijd gezelligheid!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails