maandag 23 maart 2015

Gevels met Pure & Original…

 

1

Hoe leuk is dit !!… Allemaal verschillende geveltjes van hout. Door het klussen van de afgelopen weken hebben wij aardig wat afvalhout overgehouden. Dat kan je weg doen maar je kan er ook wat leuks van maken.

2

Je ziet ze veel op moment: huisjes van hout of betonlook. Zo te koop maar ook goed om zelf te maken. Deze gevels hebben we zelf gemaakt en ik heb ze geverfd met kleuren van Pure & Original. Het is Classico  krijtverf. De verf komt prachtig,  poederig mat over.

4

5

De kleuren die ik gebruikt heb zijn: Skin powder (mijn favoriet) Bohemian en Courtly rose. Skin powder is een mooie oudroze/nude tint. Courtly rose is wat een warme oudroze/terra tint en Bohemain, een grijs met een noot lila. 

8

Achter de ramen van de gevels heb ik stukjes kant geplaatst, net echte gordijntjes. Achter de huisjes staan kaarsjes waardoor het licht mooi door de ramen schijnt.

6

7

Ben je ook enthousiast over de kleuren van Pure & Original en wil je graag zelf aan de slag?  Naast deze kleuren zijn er nog een tal van prachtige kleuren. Neem een kijkje op Pure & Original, voor welke kleur ga jij?

9

Pure & Original bij nacht…

donderdag 19 maart 2015

lente roze…

 

18

Wat doe je als je een gat moet verbergen? Stoppen met muurvuller en de boel oververven? Dat zou kunnen maar het kan ook anders en makkelijker. Een schroef indraaien en er een leuk knopje op zetten. De knop dient nu als haakje en hier hangt het lijstje met vlinder aan.

21

Het gat zit vrij hoog vandaar dat ik dus een lang lint gebruikt heb in dezelfde kleur als de muur. Dit geeft een leuk effect op de spullen die eronder staan.

19

2220

Het lijstje heeft een bolvormig glas waardoor er dus iets meer in kan dan alleen een stuk papier. Ik heb hier een vlinder in gedaan en om het karton zijden draden gewikkeld. De kringloop van het leven van een vlinder. De vlinder omhuld door zijdedraden in zijn eigen cocon.

23

Op een stuk hout heb ik een bloemprent met masking tape vast gezet en onder de stolp, lief porselein.

vrijdag 13 maart 2015

Spiegels & zwevende doosjes…

 

14

Heerlijk vind ik dat om hoekjes aan te kleden. Aan deze wand had ik eerst de grote spiegel met roosjes maar ik vond het nog niet compleet. In dezelfde vorm heb ik er nog twee gevonden en deze bij elkaar gehangen.

11

8

7

Heel simpel zelf te maken, een veertje met tape op een kaartje plakken.

9

Onder de spiegels hangen twee `zwevende` stoffendozen. Het zijn opbergdoosjes. Heel handig voor al dat kleine grut wat vaak los op tafel ligt.

13

Maar ook handig als plankje want er kan ook wat op staan.

6

Mooi en functioneel…

woensdag 11 maart 2015

Retro met zeil…

 

30

Al in een eerdere post had ik het over twee leuke retro lampjes met kapjes van zeil. Zag jullie denken…..hmm, is Jeanette van haar padje? retro en zeil zal ze niet bedoelen brocant en stof?

28

29

Dit is één van de twee. Een zwart marmeren voet met een groen kapje van zeil. Volgens mij een staand lampje maar volgens Lucas een wandlampje. De keus gemaakt om één te staan en één te hangen. Dit groene lampje staat in de klepkast, heb ik goed licht als ik hier wat wil schrijven of knutselen.

31

Dit is het andere lampje. Kom er nu achter dat ik het mooiste van dit lampje niet eens op de foto heb. De bovenkant, waar het zeilen kapje aan vast zit, heeft een hele mooi bloemvorm. Houden jullie dat nog van mij te goed. Dit lampje heeft een kapje met lieve bloemetjes en is dus ook van zeil.

32

34

Staat Willem ook niet zo in het donker voor de deur….

35

Op deze foto kan je het patroon van de bloem bovenop toch wel een beetje zien. Dit lampje zit aan de wand waar al mijn lijstje hangen. Dit lampje hebben wij op dimmer en brandt dus standaard als wij de lampen aan doen (dan gaan al onze lampen in 1x aan) De lampen boven de eettafel gaan met een andere schakelaar aan en die doen we alleen aan als we aan tafel zitten. Ik vind het nooit zo gezellig om lampen boven de eettafel voor sfeer aan te doen. Iets aan de wand wat standaard brandt vind ik persoonlijk sfeervoller.

36

zaterdag 7 maart 2015

Hippie takken…

 

6

Van de traditionele paas-tak met eitjes ben ik niet zo maar rond deze tijd mag ik wel graag met takken werken. Takken zo in de vaas is weer standaard en ik ben niet zo van standaard. Liever maak ik het eigen.

10

Om een grote vaas heb ik een los kraagje gelegd en in de vaas stoffen lappen en verschillende klosjes garens.

7

8

9

In de vaas staan kastanje-takken met daarom en op rollen lint, veren, vogel en vlinder. De takken hebben eerst een week op water gestaan. Nu staan ze droog maar ze komen wel uit omdat de takken voldoende vocht gekregen hebben. Op de foto is nog niet te zien dat de takken open gaan.

11

12

13

14

15

16

En zo heb ik voor Pasen geen paas-tak maar mijn eigen hippie-tak…

17

maandag 2 maart 2015

Net als…

 

op echte deurtjes heb ik op sommige deurtjes knopjes geplaatst.

c1

Niet gelijk maar verschillende knopjes. Een olijfgroen klein knopje, een gebreid groen knopje en een roze bloem. Tja…en alleen een knopje is ook wat saai, de deuren kunnen toch niet open daarom hang ik er maar wat leuke hangers aan…

c3

c4

c5

c6

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails