maandag 17 februari 2014

Uit de werken van…

Charles Dickens.

 

4

stoel 9

Alle vertrekken hier in huis passen bij elkaar, behalve de bijkeuken. In deze kleine ruimte hebben wij destijds gekozen voor zwart, ook omdat wij hier een zwart/witte tegelvloer hebben. Het plafond, de muur, zelfs de radiator is zwart. Op de schuifdeuren zit behang met barok motief. Achter deze schuifdeuren hebben wij opslag zoals een diepvries, stofzuiger en andere schoonmaakmiddelen. In mijn archief gezocht naar foto`s van de bijkeuken maar helaas die zijn er niet. Alleen deze, hier ging het om de stoel omdat ik die destijds voor iemand heb opgeknapt en deze achtergrond er perfect voor leende. Hebben jullie toch een idee hoe onze bijkeuken eruit zag.

1

Omdat ik graag alle vertrekken in huis in harmonie wil hebben veranderen wij deze ruimte.Het barok behang is inmiddels verwijderd en de deurpanelen zijn beplakt met bladzijden uit oude boekjes van Charles Dickens. Van die boeken heb ik er een stuk of acht (verschillende delen) en er gaat bijna één boekje op één paneel.

2

3

5

Het was nog niet de bedoeling om de panelen al te bekleden met deze oude blaadjes (liever eerst de wanden verven etc) maar soms komt van het één het ander. Lucas had afgelopen zaterdag het barok-behang al van de deuren gehaald. Afgelopen weekend was ik bezig om alle blaadjes mooi uit het boek te krijgen om vervolgens te kijken hoeveel blaadjes we nodig zijn en hoe wij dit het beste kunnen plakken. Het was nog geen kwartier later dat Lucas een emmer met behangplaksel klaar had en gewoon is begonnen met plakken. En zo een uurtje later hadden wij deze panelen klaar.

4

Nu heb ik leuke ideeën om deze panelen te stylen maar dat moet nog even wachten eerst de rest van deze ruimte verven. De wanden, het plafond en ook de radiator gaan creme worden. Het is dan nog even afwachten of de randen van de panelen zwart blijven of ook licht gaan worden. Dus…..wordt vervolgd!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails