zaterdag 30 oktober 2010

Gewoon even Molly willen zijn...

 

blog 1

Soms zijn er van die dagen dat ik graag zou willen ruilen met Molly. Even helemaal niets.....nergens aan hoeven denken, nergens voor te zorgen, alleen zorgen dat je wordt verzorgt. Ik ben een beetje down, m`n batterij is op en wil maar niet opgeladen. Zes weken geleden ben ik begonnen  met hardlopen, 3x in de week en dat gaat op zich heel erg goed, alleen krijg ik er geen energie van, m`n hoofd raakt niet leeg, alles stapelt op en het voelt alsof ik mijzelf in de weg zit.

blog7 

Mooie vrolijke bloemen daar krijg ik altijd energie en inspiratie van maar de afgelopen dagen lukt het allemaal niet. Ik ben niet ziek, ook niet moe maar de zin is er niet, zie overal tegen op en heb gewoon nergens zin aan..

blog 5

Heel blij en gezegend ben ik met mijn creativiteit maar het is tegelijkertijd ook mijn valkuil. Als mijn creatieve energie niet naar buiten wil, kom ik vast te zitten en dan werkt alles tegen me. Thuis, maar ook op het werk kan ik daar behoorlijk last van hebben. Ik raak verstrikt in het zoeken van leuke sets, krijg niet de klant en het juiste item bij elkaar, kortom ik moet mijn negativiteit gaan omzetten in positiviteit en weer gaan vertrouwen op mijn gevoel.

blog 4

Door m`n creativiteit hebben mensen toch een bepaald verwachtingspatroon. Zo kreeg ik afgelopen dagen verscheidende mailtjes of ik alweer wat leuke kerstideeen had bedacht en of ik daar alvast wat posten van kon gaan maken. Sorry hoor, het is net november daar ben ik nog helemaal niet mee bezig. Normaal zou ik hier heel positief op kunnen reageren en gelijk iets gaan bedenken maar zie het nu alleen maar als -gezeur- en dan vind ik zo erg......want zo ben ik helemaal niet. Dan zit ik zo wat te surfen op het net en kom ik creaties tegen die uit mijn handen zijn gekomen maar een ander er mee pronkt....dan zijn er wel eens van die momenten dat ik ermee stoppen wil. Ook op m`n werk is het wel eens frustrerend, heb ik een hele leuke set voor iemand uitgezocht wil zij erover denken en m`n collega verkoop dezelfde set (wel aan een andere klant) en die lukt het dan wel.....Dan faal ik in het overkomen van iets, en zo.....gaat het de afgelopen dagen met me, echt heel vervelend.

blog 2

Gewoon even Molly zijn.....een paar dagen even helemaal niets. Ik hoop voor jullie maar meer voor mijzelf dat ik m`n energie, zin en creativiteit weer over mag brengen, want wat voelt het rot als je het bezit maar er geen grip op hebt...

Lieve groet, Jeanette

zondag 24 oktober 2010

Autumn flowers ...

 

blog 10

Wat ik zo fijn vind aan ons landje zijn de seizoenen. Elk seizoen heeft weer iets bijzonders, het ene seizoen spreekt mij meer aan als het andere maar het blijft gewoon fijn dat ze zo verschillend zijn. De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat is ook te zien aan de bloemen die ik heb gekozen.

blog 1

blog 3

Ik hou van bloemen het liefst wat nonchalant geschikt zonder al te veel groen. In een herfstboeket vind ik eikenblad wel heel erg passen en takken met oranje bessen mogen ook niet ontbreken.

blog 4blog 7blog 2blog 5   

Wijnrode chrysanten passen prachtig in dit boeket en staan mooi in m`n interieur.

blog 9

blog 6

blog 12

Op de foto`s hierboven en onder zie je de louvre luiken staan. Ik heb de paneelgordijnen voor de ramen weggehaald en de bank lekker vol gegooid met kussens. Het doet nu wat lijken op een bedstee...

blog 1 blog 3

 blog 2

blog 4

Aan één zijde van de luiken heb ik lijstjes met mode prenten opgehangen, leuk voor de voorbijgangers....

blog 11

fijne week allemaal en tot snel...

Jeanette

woensdag 20 oktober 2010

Thema ballet...

 

blog 7

`K heb ook nog wat dingetjes op de plank achter de bank verandert. De lijsten blijven vaak wel staan maar de inhoud verandert nog wel eens. Nu heb ik gekozen voor thema ballet. Aan het touw -wat al in de lijst zat- heb ik oude spitzen aan knijpers opgehangen en een kaart met een ballerina.

blog 8

In de staande lijsten heb ik oud topje opgehangen, vond ik wel passen als outfit van de ballerina...

blog 21blog 9blog 23blog 22 

Van rollen lint nog wat lintjes geknipt en dit nonchalant over het touw heen gehangen, met de kaart van de ballerina aan het touw lijkt het net of heeft zij de linten doorgeknipt.........`k ben altijd gek op dit soort details wat door toeval ontstaat.

blog 11

Geniet van de volgende foto`s volgens mij zijn woorden overbodig...

blog 13

blog 16

blog 14

blog 20

blog 15

blog 19

Oké.....nog één dan.....

blog 12

Bedankt weer voor jullie trouwe bezoek en tot snel, dan een post over de staande louvre-luiken. Het valt niet mee om dat hoekje te fotograferen omdat ik in het licht moet fotograferen en dat is nog steeds iets wat ik maar niet goed onder de knie krijg.....dus ga ik nog ff oefenen!

Lieve groet, Jeanette

-xx-

zaterdag 16 oktober 2010

Groen....en een gouden randje

 

blog 1

Even de boel opgegooid in de woonkamer. Voor dit grote paneel met behang (Laura Ashley) stonden staande louvre-luiken, maar die hebben een andere plek gekregen.

blog 2

blog 3

Ik liep een tijdje terug tegen deze oude luiken aan, niet duur en nog origineel in de verf, helemaal leuk dus!! De bovenste foto is gemaakt met de zonlichtfunctie en de onderste foto met gewoon licht. Eigenlijk was de maat van de luiken niet helemaal naar m`n zin maar omdat ik ze zo mooi vond heb ik ze toch maar meegenomen en dan gewoon thuis maar kijken hoe en wat.

blog 4

blog 6 

blog 7

blog 5

Ze hebben eerst een tijdje voor het raam gestaan, maar ik vind zelf dat onze ramen niet geschikt zijn voor maar 2 van deze luiken. Op deze tafel vond ik ze gelijk al leuk staan alleen stoorde ik me weer aan de staande luiken die naast het paneel stonden. De staande luiken heb ik weggehaald en verhuist naar het zij-erker, daar laat ik binnenkort graag foto`s van zien.

blog 9

blog 10

blog 11

blog 12

Veel van jullie kennen me inmiddels een beetje en weten dan ook dat ik hoekjes stijl in harmonie, ik hou er van dat kleuren van accessoires terug komen, zodat het toch ondanks kleur een rustig geheel blijft. De groene kleur van de luiken komt terug in de spiegel, sommige boekjes en het manneke wat op de boekjes staat.

blog 13

De spiegel heeft een goud rand, daarom heb ik gekozen voor lichtjes met goud, een paar glazen opgestapeld met een waxinelichtje. Ook op een paar boekjes komen gouden letters voor........en het manneke heeft een jasje aan met een gouden randje.....

blog 14

Aan de luiken heb ik stukken hop hangen, ik vind dat altijd zo`n heerlijke herfstdeco.....Het is helemaal naar m`n zin geworden, vooral als de kaarsen branden, komt de print op het behang mooi uit en is het kijken door de luiken echt een plaatje....

blog 15

zondag 10 oktober 2010

Dadelschaal...

 

blog 1

Ik ben nog steeds geen leuke lampenkappen tegen gekomen die deze lichte fuchsia kappen moeten gaan vervangen. De lampenvoeten daar ben ik nog steeds heel blij mee maar na 6 jaar ben ik wel wat op de kappen uitgekeken, ook al staan ze mooi bij de rozenstof.

blog 2 

Het sfeertje voor de spiegel verandert nog wel eens. Ik had nog dadeltakken liggen die ik in een mooie schaal heb gelegd, deksel erop wat lint eraan en vóila.....

 blog 6

blog 4

blog 7

De dadels zijn al twee jaar oud maar als dadels mooi ingedroogd zijn dan is het een blijvend pleziertje. Dadeltakken zijn ook heel mooi om op te hangen, bijvoorbeeld in een lege lijst.

blog 8

blog 11

blog 9

Het kleine groene opstapje past precies voor de spiegel. De hoogte van het opstapje is gelijk aan de brede rand van de spiegel, alles wat je dan op het krukje zet zie je weer in de spiegel...

blog 3

Fijne week allemaal!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails