maandag 15 september 2008

het visitekaartje van mijn huis...
de hal, het visitekaartje van mijn huis. de meeste mensen besteden vaak weinig aandacht aan de hal. snap ik ook best want daar kom je binnen en verblijf je niet. de woonkamer, keuken en slaapkamer zijn meestal de vertrekken wat men mooi wil hebben en aan de hal wordt weinig aandacht besteed. maar ik zie het anders. ik vind juist de hal heel belangrijk. dit is de eerste indruk die je krijgt als je een huis binnen komt. hier proef je de sfeer van het hele huis. en je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk!

ik hou van een warm welkom en heb daarom gekozen om de muren een mooi warme maar ook een frisse rode kleur te geven. de kleur is radichio van Farrow & Ball. dit in combinatie met een zwart/wit diagonaal gelegde tegelvloer. in kleine ruimtes kies ik er ook voor om het plafond mee te verven in dezelfde kleur als de muren, zodat je een mooi geheel krijgt!aan de trap heb ik een tak vast gemaakt en hier hang ik af toe wat leuke dingen aan. nu heb ik er een paar vogeltjes in met een paar mooie kaarten. ik maak er vaak een thema tak van. met kerst geurende euculyptus, miniverlichting en fijne kerstversiering. in het voorjaar hang ik er met mooi lint voorjaarsbollen aan of kleine flesjes met tulpen. met pasen komen er versierde eieren en vogeltjes in, na pasen haal ik de eieren eruit en voeg wat opgerold muziekpapier toe. hier volgt een kleine sfeerimpressie..

in de hal hangt een brocante spiegel met de spreuk `wees blij met wat je ziet`ik heb voor deze spreuk gekozen omdat ik vind dat ieder mens bijzonder is, veel mensen zijn onzeker over zichzelf en dat vind ik jammer, vandaar deze spreuk!

en daar de deur van de hal naar de woonkamer, waar de sfeer en kleur verder gaan....

you never get a second change for a first impression for that reason the hall is my visitcard of my home! i love a warm welcom for that reason i have choosen a warm but a fresh colour too. it is radichio from Farrow & Ball in combination with black and white tiles on the vloor. my saying on the mirror in the hall is, `be happy with what you see` i have choosen for tis saying because everybody is special, but most people are incecure about themselfs. the door from the hall to the livingroom, where ambiance and colours go further...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails