maandag 9 november 2009

Dure tijden….

….De duren maanden staan weer voor de deur, van de week weer Sint Maarten. Een traditie die niet overal in het land gevierd wordt maar wel bij ons in het noorden. 5 december Sinterklaas en dan hebben we weer de kerstdagen. Het zijn dagen waar we graag allemaal aan mee willen doen maar helaas niet  iedereen kan hier aan meedoen want het kost toch allemaal wel weer wat hoor. Voor degene die toch graag gezellig wil zitten en iets leuks in huis of buiten huis willen zetten heb ik iets gemaakt wat je alleen een dagje natuur kost.
blog 5
Lucas en ik hebben twee boompjes gemaakt van takken. Deze bomen hebben wij gemaakt voor de winkel waar ik werk. Na Sint Maarten komen deze voor de deur. M`n collega en ik gaan ze versieren met kleine ingepakte cadeautjes, dikke wortelen en raffia, leuke Sinterklaasboompjes maken we ervan. Na Sint gaan we ze omtoveren in Kerst, en na kerst met leuke bloembollen, richting maart leuke paascreaties……… Maar zouden we helemaal niets in de bomen hangen stoort het ook niet, want zo zijn ze ook al heel decoratief om te zien.
blog 2
blog 3
Voor degene die ook graag zo`n boompjes wil maken. Je hebt nodig een tegel of dikke baksteen, wij hebben een stuk van een afwerkingsband gebruikt. Je boort een gat in de tegel en een gat in een lange stok. Je draait een lange pen in de stok en deze pen steek je vervolgens in de steen, zo is de stok dus ook uit de steen te halen. Verzamel vervolgens veel dikke korte stronkjes en een lange redelijk rechte stok waar al die zijtakken aan vast komen. Begin bovenaan met een tak die je dwars op de stok vast schroeft. dan ga je wat rondom naar beneden werken. je boort een klein gaatje in de lange stok daar draai je een schroef in, je zet daar dwars tegenover een stronkje en zo draai je de schroef in het stronkje. het kost je alleen wat schroeven en tijd om het materiaal te verzamelen. Zo heb je voor weinig een heel decoratief boompje waar je elke seizoen iets leuks mee kan doen.
blog 2 blog 4
Als wij de bomen bij de winkel versierd hebben zal ik er wel even foto`s van maken. Succes voor degene die ook aan de slag gaan…

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails