maandag 16 februari 2015

Klaar-met-grote-klussen…

 

20

Om een indruk te krijgen hoe de situatie eerder was heb ik een foto uit het archief gehaald. Hier is duidelijk te zien dat het rozenpaneel een losstaand wandje was.

11

En zo is het geworden. Een vaste wand met een antieke deur in glas en lood en boven de wand het oude glas in lood in zachte kleuren. Om nog even te kijken hoe wij een kringloop kast verwerkt hebben volgt hieronder een foto waar de kringloopkast  nog heel was.

21

Als je goed naar de deurtjes en lades kijkt kan je wel zien waar het weer een plek gekregen heeft.

5

De deur links naar de hal hebben we ook geverfd. Deze was eerder roomwit maar viel heel erg op tegen het oud roze van de kast. Links van de deur zit ook nog een stukje wand en deze was al roze. Soms kan je beter een deur mee verven in je wand als je wil dat deze weg valt in plaats van opvalt. het zijn van die gladde opdekdeuren, zo niet leuk…maar ja, kan niet alles hè. Nu vind ik het mooi opgelost.

16

Het behang zit inmiddels ook in het vak. We zijn precies en hebben het behang op patroon, al was dit wel een lastig klusje in de hoeken. In het midden zit een opening omdat de klep natuurlijk open en dicht moet kunnen zonder dat het behang beschadigd.

17 

Doordat het patroon doorloopt zie je de naad haast niet. Voor degene die mijn vorige post niet gezien of gelezen heeft, het behang is van Wallquest uit het boek Chantelle.

181419

Hier liggen nog wat knopjes die nog een plekje moeten krijgen op de achterkant van de kast. hier hebben we behang van oude deuren en daar is af en toe een knopje op wel leuk!

10

Om jullie alvast een indruk te geven wat wij achter de wandkast hebben volgen hier een paar foto`s. Op deze wand komen nog twee retro wandlampjes met kapjes van zeil of plastic. Klinkt heel kitsch maar echt ze zijn heel leuk!

7

Klein doorkijkje naar de eettafel. Hier volgen meer foto`s van in een volgende post.

22

Dit is de andere kant van de wandkast. Dit is de achterkamer waar de eettafel staat. Zelf vinden wij het net een gezellig bruin café. Op deze wand zit behang van oude deuren. Het is van Onszelf uit het boek Fabulous. Rechts van de deur zit ook nog een gedeelte wat doorloopt op de wand. achter één van deze deuren zit een echte kast, laat ik graag later nog eens zien.

2

Voor de afwerking van het behang hebben we een sier lat gebruikt. Hier hangt een oude looplamp met een neo-roze strijkijzer snoer. Aan dit snoer heb ik wat  kaarten geklemd. Hier staat nu de kofferstoel. De stof van de kofferstoel komt van gordijnen. Deze gordijnen zijn weer hergebruikt in raamluiken die hier rechts voor de ramen staan. (ook in een andere post de foto`s)

3

4

In de looplamp zit een kooldraad lamp. Nu zijn deze lampen niet zuinig maar ze branden wel heel sfeervol en het voordeel van deze lamp is dat deze op de dimmer kan.

8

Rakker onze kater is ook blij dat we nu eindelijk klaar zijn met grote klussen. Er zijn nog wel wat dingen die moeten gebeuren maar in grote lijnen is het af. En ….wat zijn wij trots op het eindresultaat. Ben zo trots om mijn man dat hij dit allemaal met zijn eigen handen maken kan. Samen zijn we een super duo. Ik kom vaak met de ideeën en hij ontwerpt en ook zo zoals ik het in mijn hoofd heb, ik vind dat heel bijzonder. Samen klussen kunnen wij heel goed, nooit geen stress of woorden altijd gezelligheid!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails