zondag 30 januari 2011

Nog een beetje groen, olijf groen...

 

blog 1

Nog een stukje van de achterkamer. Rechts staat de eettafel met Franse spiegel, zie twee posten terug. Dit is een wand waar trouwfoto`s hangen en m`n verzameling Jopie Huisman. Op de achtergrond een wandkastje en een oud naaitafeltje.

blog 2

Hier heb ik één geheel van gemaakt. Het wandkastje hing boven de verwarming langs de eettafel. Omdat ik graag alleen de Franse spiegel aandacht wou geven vond ik dit kastje er niet meer passen. Dit kastje, ooit eens gekocht bij de Welkoop voor een paar euro. Lucas heeft er toen gelijk al een ander kastje van gemaakt.. Er zaten planken in en de laadjes zaten hoger. Lucas heeft één plank laten zitten en laadjes naar benden gedaan. De randen van het kastje waren recht, Lucas heeft er mooie rondingen in gemaakt en vervolgens gepatineerde haakjes ingedraaid. Op de laadjes zitten nu porseleinen rozenknopjes.

blog 13

Het kastje was -toen het nog boven de verwarming hing- creme maar ik heb het in een olijf groene kleur geverfd (olive nr 13 F&B). Mooi in ton-sur-ton dacht ik zo..... Het rode landschapsservies en de mokken van Emma Bridgewater komen nu prachtig uit.

blog 10blog 9blog 11blog 5 

In de voorraadpotjes zit thee, hier dus alle ingrediënten om een lekker kopje thee te zetten.

blog 12

Dit tafeltje heeft hier altijd al gestaan maar was ook creme. Het is een oud naaitafeltje van de oma van Lucas geweest. Ik kreeg het van m`n schoonmoeder toen we hier kwamen wonen en ben er tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee. ook de onderkant van het tafeltje is in olijf.

blog 7

blog 4

Onder elke stolp wat lekkers, niet echt natuurlijk maar het ziet er wel lekker uit. Ook de theepot die hieronder op de foto staat heb ik geverfd. Deze was bruin, na...ja, dat kan natuurlijk niet meer:-) Een paar lieve bloemetjes mogen natuurlijk niet ontbreken.

blog 8

Fijne week allemaal!

-xx-

woensdag 26 januari 2011

Persoonlijke tint 8ter het lint...

 

blog 1

Even wat anders tussen al m`n groene posten door hoor. Deze lijst hangt boven de klepbank en heb ik van het weekend voorzien van een nieuw stofje en andere linten. Nu kan ik niet zo snel een foto vinden van hoe het was maar de stof was meer met hardroze bloemen en de linten waren breed, roze en van satijn. Nu zit er stof in waarvan de kleuren wat afgezwakt zijn en de linten zijn smaller.

blog 2

Het was een tafelloper van Laura Ashley maar die gebruikte ik nooit. De kleuren van de bloemen spraken me wel aan en heb daarom de schaar maar in de loper gezet. Dit is een kaartje van JDL. Ik heb een echt roosje - hoop dat het mooi indroogt- achter het lint met een parelspeld vast gezet. Dit heb ik precies boven het kannetje gedaan zodat het net lijkt of staat de roos in het kannetje;-)

blog 3

blog 4

Verder van alles en nog wat. Oude Franse kaart, een kunstroos, een vogeltje een leuk stoffen engeltje...

blog 5

blog 6

blog 8

...een rolletje muziekpapier met een hangertje van JDL, een kaart met daarop een mooie hortensia en een hartje van oase met een parelspeld.

blog 7

En zo knutsel ik nog even door....

Dáááááág!!

maandag 24 januari 2011

Aan tafel...

 

blog 28

Laat graag nog een foto zien van de achterkamer hoe deze was in de rode kleur. Zoals ik al eerder zei in een vorige post hebben we alleen verf gekocht om de wanden te sausen  verder heb ik niets nieuws gekocht alleen heb ik wel spullen aangepast en waar nodig was het een nieuw plekje gegeven. Blijkbaar lijkt het of heb ik alles nieuw maar dat is niet zo en ook helemaal niet nodig want je kan met een likje verf en de boel wat omgooien weer een heel nieuw interieur creëren.

blog 1

Dit is de achterkamer vanuit de keuken gezien. Aan tafel nuttigen we dagelijks onze maaltijd, hebben we een goed gesprek en is het tevens ook m`n knutseltafel.

blog 2

blog 6

De ketting van de kroonluchter heeft een nieuw stofje gekregen. Deze stof had ik nog liggen, was over van gordijnen. Ik heb hier creme, rood en groen van, dus de wanden zouden nog een keer creme kunnen:-) De langwerpige creme spiegel ligt op zolder en de Franse spiegel heeft hier een plekje gekregen. De wandlampjes heb ik een ander kleurtje gegeven.

blog 7blog 11blog 10blog 8

De groene emmer heeft altijd een plekje in huis, meestal met mooie bloemen en staat dan ook op deze tafel. Toch nog wat rode bloemen ertussen zodat de eetkamer stoelen mooi uitkomen:-)

blog 3

blog 4

blog 5

blog 29

De groene kussen op het bankje -gemaakt door Lucas- had ik al eens van Ikea meegenomen. De kleur vond ik gelijk prachtig en mooi bij het groen van de rozenstof staan. Nu komen ze helemaal goed van pas want de kleur past prachtig bij de muur. Over de leuning ligt een plaid wat stofjes en een zijden sjaal.

blog 27

blog 15

Het groene keukenstoeltje is verhuisd naar de overloop en twee van deze stoelen -stonden op de overloop- heb ik bij de ander twee gezet. Het wandkastje wat links aan de muur hing heb ik opnieuw geverfd en heeft met een tafeltje een ander plekje gekregen. Kom ik in een andere post op terug.

blog 14

blog 12

blog 20

De Franse spiegel heeft hier dus een plekje gekregen. De kleur van de spiegel vind ik zo mooi staan bij de muur en had dit plaatje al in m`n hoofd toen de muur nog niet groen zag:-) De wandlampjes heb ik geverfd. Wat nu groen is was koper en de kokertjes heb ik geverfd met de oudroze kleur reverie -F&B- en toen weer geschuurd zodat het wat op kaarsvet moest gaan lijken.

blog 18blog 19blog 22blog 21

Op de porseleinen houdertjes heb ik kransjes gelegd van glazen balletjes en blaadjes.

blog 23

Op de achtergrond het paneel met rozenstof. Op de volgende foto`s zie je nog de kroonluchter met de groene stof en de waszak aan de verwarming. Misschien al eens eerder gezegd maar ik droog de vaat- en theedoeken op de verwarming en als ze droog zijn komen ze in deze zak en zo 1x in de week worden ze weer gewassen. Zo hoeft niet elke doekje mee naar boven waar ik de wasserij heb.

blog 24

blog 25

Volgende keer laat ik jullie zien wat ik met het wandkastje heb gedaan en waar dat een plekje heeft gekregen. De hal en overloop zijn inmiddels ook helemaal ingericht en zullen jullie binnenkort ook te zien krijgen. Het blijven voorlopig nog wat groene posten:-)

blog 30

Verf: estate emulsion nr 11 stone white van Farrow & Ball

zaterdag 22 januari 2011

Keuken in`t groen...

 

Eerst wil ik iedereen bedanken voor de geweldige reacties op het kleurtje groen. Alle verterekken -keuken, achterkamer, hal, overloop- zijn voorzien van een nieuw laagje verf. Echt je wil niet weten wat je met een paar blikken verf bereiken kan. Het is net of heb ik een half nieuw huis, en dat alleen maar met verf. Het enige wat ik nieuw gekocht heb is een bos bloemen voor de rest heb ik alles verandert met verf en alles een nieuw plekje gegeven. Kijken jullie mee hoe de keuken geworden is?

blog 4

Wie nog wil weten hoe de keuken eerst was? Vorige week nog in de kleur radijsrood, moet even naar m`n vorige post kijken, daar nog een foto van hoe het was.

blog 3

Lucas heeft mooie planken gemaakt, o..ja die zijn dan natuurlijk ook nieuw:-) We hadden maar één bovenkastje in een vrij kleine keuken. Je krijgt dan al gauw dat je van alles op het aanrecht zet en voordat je het weet heb je nergens geen ruimte meer om te werken.

blog 7

Het zijn houten planken en geverfd met F&B in de kleur New white. Voor het ophangsysteem hebben we een gordijnroede gebruikt en die op maat gesneden. Wij hebben gekozen om de roede door de plankendragers te doen, zo zit je niet met bevestigen van roede en het ziet er strak uit.

blog 1blog 8blog 9blog 10

De leuke pasta strikjes kreeg ik vorig jaar van m`n broer en schoonzus, die dit als souvenir uit Italië voor ons meebrachten. Mooi en helemaal passend deze kleurtjes.

blog 6

Het behang op de schouw is van Laura Ashley en dat zat er ook al op toen de keuken nog radijsrood was. Ik kreeg er vragen over en er waren die dachten dat ik dit nieuw had. Misschien dat het nu met groene muren beter opvalt. M`n schoonvader wou er al overheen schilderen maar gelukkig hebben we het niet gedaan. Ik wou eerst kijken hoe het stond bij het groen, het kon altijd nog. Ik ben nog steeds niet op dit behang uitgekeken, ook omdat het nog zo mooi bij de tegelvloer past.

blog 13blog 12blog 14blog 18

Het prachtig messenblok zat in het kerstpakket van Lucas afgelopen jaar, samen met een kookboek. Het is van `lekker ite mei Reitse`. Ik ben er zelf nog niet geweest maar m`n familie wel en het schijnt een hele belevenis te zijn om daar te eten.

blog 16

Hier nog een gewoon koffiezetapparaat met gemalen DE koffie, vinden wij het lekkerst:-) En op de plank de benodigdheden.

blog 11

blog 15

Nog een vleugje roze en rood, past er prima bij en past ook echt bij mij...

blog 5

Wij zijn heel tevreden met het resultaat. Zoals ik al in mijn vorige post schreef heb ik nooit spijt gehad van rood, dat was altijd heel sfeervol. Maar wat voelt dit groen vertrouwt en ook de achterkamer en hal het is net of is het al jaren zo....Dat vind ik een fijn gevoel want dan weet ik, dan is het goed!

Volgende keer laat ik jullie graag de achterkamer zien!

Een fijne zondag en tot gauw!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails